Ouders

Hoogbegaafdheid brengt veel uitdagingen met zich mee in de opvoeding van uw kind. Als ervaringsdeskundige weet ik dat maar al te goed. 

Uw kind reageert vaak emotioneel, vindt het moeilijk om vrienden te maken, raakt snel overprikkeld (of juist onderprikkeld), is op school heel anders (of juist andersom), past zich aan de geldende norm aan,  stelt u eindeloos veel vragen, neemt geen genoegen met nee, trekt antwoorden in twijfel en ga zo maar door….
In de praktijk is dit erg lastig en komt er veel op je af. Toch wil je geduldig blijven en alle liefde tonen.

Mirjam staat daarom graag naast u om u hierin te ondersteunen, passende raad te geven en samen oplossingsgericht te werk te gaan. 

Verder kan Mirjam uw kennis over (hoog)begaafdheid verbreden via psycho-eduactie. U leert wat het betekent om (hoog)begaafd te zijn en hoe (hoog)begaafden denken. Het allerbelangrijkste is uw kind te leren begrijpen. Vanuit begrip is er een open weg naar verandering. Met de juiste kennis en begrip gaat u gedrag sneller herkennen en kunt u sneller de juiste tools inzetten. Is uw kind naast begaafd ook hoogsensitief? Dan leert u ook hier mee omgaan. 

Uw kind wil zich gehoord en gezien voelen. Mirjam kan u tips geven om goed naar de behoeften van uw kind te luisteren. Mijn doel is dat elk kind (nog beter) gezien wordt. Dit verstevigt niet alleen jullie relatie, maar ook het zelfvertrouwen van uw kind.

Na een kort kennismakingsgesprek over de telefoon, thuis of in de praktijk hebben we onze eerste afspraak, het intakegesprek.  Hierin bespreken we natuurlijk uw vraag en uw doel en zal ik u vragen naar uw huidige situatie. Ook zetten we in dit gesprek al een eerste stap in de begeleiding. Gesprekken duren ongeveer 1 uur. Soms geef ik thuisopdrachten mee, zodat u thuis verder kunt met wat we hebben besproken.
Zo werken we samen toe naar jouw doel en hoe je op eigen benen weer verder kunt. Uiteindelijk bent u de piloot van uw vliegtuig.

Mirjam biedt u als ouder warme, betrokken en professionele begeleiding. Dit kan op de praktijk, maar ook bij uw thuis in uw vertrouwde omgeving.

Reserveer hieronder snel een GRATIS  kennismaking