Over Meyis

 Hey, ik ben Mirjam

Welkom bij mijn praktijk aan huis, genaamd Meyis. Hier werk ik vanuit passie met een geweldige doelgroep; hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Ik ben specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie, Jeugd- en gezinsprofessional in spé, moeder van twee dochters en getrouwd.

Al sinds ik klein was wilde ik juf worden. Dat heb ik dus jaren gedaan in het basisonderwijs, gaandeweg kwam ik in aanraking met hoogbegaafden in het onderwijs en voelde een enorme klik die ik niet kon plaatsen. Ik heb me in 2018 gedurende een 1 jarige Post HBO opleiding gespecialiseerd tot specialist HB & Differentiatie.

Ik houd van sporten, vreemde talen leren en natuur. Op mijn website zie je daarom veel foto’s van de natuur. De natuur is uniek en verbazingwekkend (different is beautiful ;), maar het straalt ook rust en een nieuw leven uit. Vandaar ook het groene brein in mijn logo. En waar komt de naam Meyis vandaan? Het is een combinatie afkortingen van de namen van mijn dochters. Zij vormen mijn nieuwe leven, vandaar de naam.

Op dit moment doe ik werk dat ik leuk en interessant vind. Het voelt niet als werken…hoe dan?
Het werken met (hoog)begaafden geeft mij (nieuwe) energie en kan er geen genoeg van krijgen. 
Ik begeleid hoogbegaafde kinderen, jongeren, ouders en verschillende scholen. Daarnaast sta ik zelf nog twee dagen voor de klas (HB onderwijs). 

Sandra Leefmans heeft als eerste in mijn leven mijn ware persoonlijkheidskenmerken weten te ontdekken. Dit verklaarde ook waarom ik zo’n klik heb met deze doelgroep. Nu zet ik mij hard in voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen en jongeren. Een juiste signalering op jonge leeftijd voorkomt drop-outs, burn-out/bore-outs, onderpresteren en identiteitscrisis op latere leeftijd. Zij hoeven niet 27 jaar te wachten voordat ze gezien worden en de juiste begeleiding krijgen! 

”Be the change you want to see in the world.” Mahatma Gandhi
Deze quote inspirireerde mij al sinds jongs af aan. Als je een verandering wil zien, begin dan bij jezelf. Het is met zeggen niet te doen. Wees die verandering! Ik zal die verandering nu ZIJN door hét verschil te maken voor deze bijzondere doelgroep.

Mirjam Najjar