Over Meyis

 Hey, ik ben Mirjam

Welkom bij mijn praktijk, genaamd Meyis praktijk begaafdheid. Hier werk ik vanuit passie met een geweldige doelgroep; hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Ik ben specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie, Jeugd- en gezinsprofessional in spé, moeder van twee hoogbegaafde dochters en getrouwd.

Al sinds ik klein was wilde ik juf worden. Dat heb ik dus jaren gedaan in het basisonderwijs, gaandeweg kwam ik in aanraking met hoogbegaafden in het onderwijs en voelde een enorme klik die ik niet kon plaatsen. Ik heb me in 2018 gedurende een 1 jarige HBO MASTER opleiding gespecialiseerd tot specialist HB & Differentiatie en daarna verschillende verdiepende cursussen gevolgd bij o.a. Novilo.

Ik houd van sporten, vreemde talen leren en natuur. Op mijn website zie je daarom veel foto’s van de natuur. De natuur is uniek en verbazingwekkend (different is beautiful ;), maar het straalt ook rust en een nieuw leven uit. Vandaar ook het groene brein in mijn logo. En waar komt de naam Meyis vandaan? Het is een combinatie afkortingen van de namen van mijn dochters. Zij vormen mijn nieuwe leven, vandaar de naam.

Op dit moment doe ik werk dat ik leuk en interessant vind. Het voelt niet als werken…hoe dan?
Het werken met (hoog)begaafden geeft mij (nieuwe) energie en kan er geen genoeg van krijgen. 
Ik begeleid hoogbegaafde kinderen, jongeren, ouders en verschillende scholen. Ik ben vrijwillig bestuurslid bij de LBBO afdeling begaafdheid en daarnaast sta ik zelf nog een dag voor de klas (HB onderwijs). 

Sandra Leefmans heeft als eerste in mijn leven mijn ware persoonlijkheidskenmerken weten te ontdekken. Dit verklaarde ook waarom ik zo’n klik heb met deze doelgroep. Wil je het hele verhaal hierachter horen, beluister dan de podcast hieronder.

Kristel van Hoogbegaafd de podcast nodigde mij uit voor de serie: Een positieve kijk op hoogbegaafdheid. Hierin vertel ik mijn eigen verhaal, over hoogbegaafdheid en biculturele achtergronden. Ik heb vele reacties van ouders en onderwijsprofessionals gekregen. Van herkenbaarheid tot dank voor deze eye-openers. Ben jij benieuwd naar de podcast?

Nu zet ik mij hard in voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen en jongeren. Een juiste signalering op jonge leeftijd voorkomt drop-outs, burn-out/bore-outs, onderpresteren en identiteitscrisis op latere leeftijd. Zij hoeven niet 27 jaar te wachten voordat ze gezien worden en de juiste begeleiding krijgen! 

”Be the change you want to see in the world.” Mahatma Gandhi
Deze quote inspireerde mij al sinds jongs af aan. Als je een verandering wil zien, begin dan bij jezelf. Het is met zeggen niet te doen. Wees die verandering! Ik zal die verandering nu ZIJN door hét verschil te maken voor deze bijzondere doelgroep.

Mirjam Najjar